- This is a bilingual site - All text in italic is Dutch / Dit is een tweetalige site - Alle tekst in cursief is Nederlands -

17/03/2018 - (h)ear 10 year birthday festival
a mini festival to celebrate the 10th anniversary of (h)ear - experimental audio research


ARTISTS

d A d A t r A x (NL)


Huub de Bode is a visual artist who paints with both paint and sound. His presentations are characterised by a Dadaistic attitude, in which chance, authenticity, humor and collage technique play a major role. His organically improvised sound compositions include a wide range of styles and influences.

"Mijn grafische expressie word gemaakt omdat ik, met mijn eigen vurige creativiteit, anderen wil verbazen met de sierlijkheid van vernieuwend gebruik van de zuiverheid en nauwkeurigheid van kleur, schakering, lijn en contour in moderne context, met waarnemende verfijning en wetenschappelijke precisie. Deze stijl kan omschreven worden als eigenzinnig met diverse, kunstzinnige invloeden. Mijzelf tarten om totaal onontdekte, gewaagde maar toch toegankelijke technieken te onthullen, uit te breiden en een avontuur te beleven, in mijn verbeelding en op papier, is de belangrijkste uitdaging."
"De koers van mijn werk is als een vurig, ongeleid projectiel, net als mijn materiaalkeuze, techniek en thema's." De techniek is afhankelijk van het thema waarbij ogen, vogels, wolkenkrabbers, wolken, bliksem, 'sensuele' torso's, tegelpatronen, wiskundige objecten, anaglyph plaatjes, nabeelden (afterimage effecten), Chladni-patronen en Lissajous-figuren, het moire-effect, stereoscopie, string art, spirografen, data moshen en data bending, literatuur, cinema, toneel en muziekuitingen een grote rol spelen.
Het huidig werk van Producer Kant Spin Noyce (aka Patrick van Bentum) is ontstaan door psychologie en fysiologie van waarneming in relatie tussen mathematica en esthetica, een samenvoeging van (beeldende) kunst, wetenschap en technologie. Hij onderzoekt de optische effecten van verticale en diagonale lijnen met betrekking tot audio converting naar geluidskunst, en tracht een nieuw pallet aan zijn werk te brengen en daagt zichzelf uit vooruit te komen met uitbreiding van zijn fantasiewereld en confrontatie van en met de toeschouwer. 'Glitch art op z'n best dus!
TICKETS CAN BE OBTAINED THROUGH RESERVATIONS AT INFO@H-EAR.ORG


This event is a collaboration between (h)ear and studio hyperspace


www.h-ear.org

http://studiohyperspace.net


<<< back